Sok asztrológus írta már a héten, hogy a Merkúr tegnap elkezdett hátrálni, és a Földről nézve egészen február 3-ig visszafelé mozog, akkor egy picit lelassul, megáll, és február 5-én indul el újra előre.

A hátráló időszakot hívjuk retrográd mozgásnak, és a Merkúrnak ebben a periódusában nehézkes lehet a kommunikáció, sok félreértéssel, mellébeszéléssel találkozhatunk, lelassulhatnak egyeztetések, szerződéskötések, elkallódhatnak iratok, összezavarodhatnak dolgok. Emiatt ilyenkor – ha van rá lehetőségünk – érdemes egy kicsit elhalasztani a hivatalos dolgokat, a fontos ügyintézéseket, a meghatározó beszélgetéseket.

Ami még a mostani hátráló mozgásban érdekes, hogy a Merkúr nem sokkal a Vízöntőben lévő Szaturnusz előtt torpant meg, és indult el hátrafelé.

Vagyis ott van előttünk egy akadály, vagy egy mérföldkő, ami első ránázésre nehéznek tűnhet, és amint egyre közelebb és közelebb kerültünk hozzá, kicsit mintha megijedtünk volna tőle. Pedig nem lenne nehéz megmozdítani, vagy átugrani, hiszen a Vízöntőben ez egy szabad, független, ugyanakkor mindent megújító energiát, és új alapok, keretek építését jelenti. Mégsem megy könnyen, rá kell készülni, kicsit meg kell állni, és erőt gyűjteni a nagy lépéshez. Olyan, mintha egy komoly döntés kapcsán most megtorpantunk volna, elbizonytalanodtunk, mert a fejünkben még mindig erősen él a régi, megszokott kép, és ezt nehéz elengedni, miközben tudjuk, hogy ez már csak a fejünkben van, a valóságban pedig már nem létezik.

Ezalatt a pár hét alatt – amíg a Merkúr távolodik – a még megmaradt félelmeket végig lehet gondolni, a kételyeket újra eloszlatni, az átalakulást teljesen mélyen és egészen elfogadni, és megengedni végre, hogy megtörténhessen. Február elején lehet majd újra elindulni előre, és március elejéig gyűjteni az erőt, rákészülni az eseményekre, hogy amikor ott állunk az akadály vagy a mérföldkő előtt, akkor már képesek legyünk legyőzni, átugrani, meglépni.

Tudjuk, hogy át kell mennünk a túlpartra, nincs más út, és belül érezzük, hogy a sorsunk változik meg ezután, de az új mindig idegen, ismeretlen, és nehéz elképzelni, hogy hogyan lesz azután. Az életünk így vagy úgy, de változni fog, hogy hogyan, az csak rajtunk múlik, kormányozzuk a nekünk legjobb irányba!

Kategóriák: Asztrológia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük