Holnap hajnalban lép a Nap a Mérlegbe, ami a csillagászati ősz kezdetét jelenti.

Ez az a nap, amikor a nappal és az éjszaka hossza egyforma, innentől kezdve – egészen a téli napfordulóig – hosszabbodnak az éjszakák, a nappalok egyre rövidebbek lesznek, csökken a világos órák száma. És vasárnap Újholdunk is lesz.

Aki a városban él, annak talán ezek a napok olyanok, mint a többi, elveszve a napi pörgésben, az iskolakezdésben, a városi forgalomban, a teendőkben nincs idő vagy lehetőség az égre nézni, vagy befelé fordulni és érezni ezeknek a változásoknak az energiáját, vagy abban az életformában talán nincs is akkora jelentősége, hiszen nehéz mihez kapcsolni. De az időjárás változása, a rövidebb napok azért mindenki számára érzékelhetőek.

Őseink nem véletlenül tartottak számon az évben több fordulópontot bizonyos égi jelenségekhez kapcsolva. Ők a természettel összhangban éltek, elfogadva annak ritmikus változását, és megtanulták azt is, hogy melyik időszakot mire tudják felhasználni. Az ünnepek, a fesztiválok, a bálok, mind ezekhez a periódusváltásokhoz kapcsolódtak, és arról szóltak, hogy hálát adjanak azért, amit addig kaptak, ünnepeljenek, lezárjanak egy szakaszt, és megkezdjék a következő évszakot.

Az ősz a szüret és a termények betakarításának ideje, itt derül ki, mi az, amit a föld, az univerzum adott, mi lett a munka eredménye, mit és mennyit van lehetőség tartósítani, tárolni a téli időszakra, és ezzel megkezdődik a felkészülés is a terméketlenebb, csendesebb, és sötétebb időszakra.

Ha szimbolikusan tekintünk rá erre, bárhol is élünk, most van itt az ideje az értékelésnek, a nyári élmények számbavételének, az emlékek elraktározásának úgy, hogy hálát adunk azért, hogy erre volt lehetőségünk, meglátjuk a szépet, azokat a pillanatokat, amik örömet okoztak nekünk. Majd pedig felkészülünk a téli időszakra, akár azzal, hogy elpakoljuk a nyári ruhákat, cipőket, és elővesszük a téli ruhatárat. Elbúcsúzhatunk a nyártól egy kirándulással a napfényes időben, és fogadhatjuk az őszt a barnuló levelek gyűjtésével. Ha van egy kis idő arra, hogy 5 percre nyugodtan megpihenjünk, akkor csukjuk be a szemünket, vegyük elő a szünidő emlékeit, és miután elraktároztuk a boldog és kellemes pillanatokat, gondoljuk végig, hogy mi az a 3 fő dolog, ami az idei évben még fontos lesz megtennünk. Akár feladat, akár esemény, bármilyen vágy vagy terv lehet ez, amit véghez akarunk vinni. Lássuk, hogy merre tartunk a következő hónapokban, és nagyjából meddig jutunk karácsonyig.

Az őszi napéjegyenlőség és a közelgő Újhold energiáival összhangban tehát adj hálát az elmúlt hónapok csodáiért, raktározd el az érzéseket, emlékeket, és lépj be az új szakaszba, ami lehet, hogy hidegebb, sötétebb lesz, de ezzel elindul egy másfajta energia. Ez az élet rendje, engedd el szeretettel, aminek nincs ideje már, és fogadd szeretettel, amit ez az új periódus hoz számodra, hiszen mindennek megvan a maga ideje és a helye a körforgásban.

És egy kis asztrológia adalék annak, aki még nem fáradt el az olvasásban:

A haladás lelassulását érezhetjük az elmúlt hetekben, nem csak a hidegfront megérkezése miatt, hanem az égi állások is ilyen energiákat közvetítenek most számunkra. A haladás egyébként tart, csak vannak még olyan megoldandó pontok, amiket ki kell bogozni a továbbhaladáshoz. A fő bolygók, égitestek nagy része éppen retrográd, a Földről nézve hátráló mozgást végez, kivéve a Vénuszt és a Marsot, amelyek a pénzhez, az akarathoz, és a szerelmi, párkapcsolati energiákhoz kapcsolhatók, tehát ezt a részét az életünknek talán most ebben a periódusban nem érezzük annyira elakadva, sőt, ezek tudnak menni most előre. Kicsit olyan, mintha minden háttérbe vonult volna annak érdekében, hogy a szerelem, a harmónia, a női és férfi energiák, a párkapcsolatok most teret kapjanak, akár új kapcsolódások öltsenek formát, akár a régi minták tisztuljanak, konfliktusok rendeződjenek, régi problémák megoldódhassanak.

A Nap Mérlegbe lépésének időpontja azt mutatja, hogy még ki kell használnunk a fényt, a napsütéses időt, a világosságot, amíg még tehetjük. Ez konkrétan és szimbolikusan is értendő, tehát amikor jó idő van, menjünk ki a természetbe, kiránduljunk, szívjuk magunkba a napsugarakat, élvezzük a fény jótékony hatását, raktározzuk el magunkban a meleget. Szimbolikusan pedig most még kaphatnak fényt az álmaink, a vágyaink. Ha már „napvilág”ra kerültek, akkor tegyünk értük, ha pedig még nem, akkor ideje rávilágítani ezekre, illetve arra is, hogy hol van ezen az úton elakadásunk. A hátráló bolygók nem (csak) azt mutatják, hogy valami megállt, és inkább hátrafelé megy, mint előre, hanem segítenek rálátni arra, hogy ha valami még mindig akadályoz, nem tettük le a múltban, nem láttunk rá, nem oldottuk meg, így újra lehetőséget kapunk visszatérni, rálátni és kitisztítani, ami esetleg ott maradt. Ha valaki patyolat tisztára takarított mindent korábban, annak most nem feltétlenül lesz dolga, de aki nem, az most megint lehetőséget kap arra, hogy a porréteget végre valahára eltávolítsa. Tehát: a félreértések, az egymás melletti elkommunikálás, a vita, az, amikor úgy érezzük, nincsen szerencsénk, amikor korlátozva érezzük magunkat egy ember vagy egy helyzet által (vagy önmagunk által), az mind azért történik most, hogy megvilágítson valamit, amivel még dolgunk van. Nem a külvilág a hibás, az univerzum nem akar gátat szabni, és nem feltétlenül a választott irány a rossz, hanem egyszerűen rá kell látnunk a helyzetre még mindig valamilyen másik szempontból, és rendbe tenni, amit még nem tettünk. Igen, és még mindig. Nem lehet kibújni ez alól, a szőnyeg alatt sajnos nem hogy pukli, de porszem sem maradhat.

Ugyanakkor ideje és helye jön most annak, hogy felfedezzünk, szembenézzünk, elfogadjunk olyan képességeinket, készségeinket, amiket eddig nem használtunk, nem láttunk, nem fejlesztettünk, és ez azért nagyon fontos, mert pénzre, jövedelemre, anyagi előrelépésre fordíthatjuk, amire nagy szükségünk lesz a következő időszakban. Azt kell használnunk, és jól kihasználnunk, amink van, ami rendelkezésre áll, és abból kihozni a legtöbbet, amit lehet! Nem feltétlenül kellenek új ismeretek, új munkahely, új pár, új barátság, stb. egyszerűen szét kell szednünk a dolgokat, és újra összeraknunk valahogy máshogy, ahogy működőképesebb lesz, mint most. És bár vonzónak tűnhet egy friss helyzet, állapot, lehetőség, nem biztos, hogy most van ideje a megújításnak, inkább újszerű gondolatokkal, kreativitással, átalakítással érdemes felhasználni a régit, a meglévőt, biztonságosan.

Ha megengeded magadnak, hogy „csend”-ben legyél egy kicsit, és tudatosan ránézel a lehetőségeidre, adottságaidra, akkor meg fogod találni azt, ami a tiéd, és még segít is gondoskodni magadról, a családodról a következő hónapokban. Emelett minden beszélgetésnek jelentősége lesz, azoknak is, amelyek vitával kezdődnek, ahol nincs egyetértés (ezekre különösen figyelj, mert más szempontot, új információt, hasznos adalékot hozhat), és azoknak is, amiket olyannal folytatsz, akivel van kémia, aki megért, akivel egy hullámhosszon vagy. Megteremtődnek azok a lehetőségek, szituációk, amik segítenek tudatosan, okosan a harmóniádat felépíteni, elérni, anyagilag és lelkileg is, és bár úgy érzed, szabadulnál már helyzetekből, emberektől, mégis létrejönnek a megfelelő keretek, ha újszerű ötletekkel, gondolatokkal haladsz előre a megoldásban.

Ami még fontos! Ne azt nézd, másnak milyen, ő merre lép, mit csinál, ügyesebb, vagy éppen bénább. (Ez az országra és a világra is vonatkozik!) Magaddal foglalkozz! A saját utadat járd és tedd helyre, a másik pedig majd megoldja a sajátját!

Kategóriák: ÁltalánosAsztrológia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük