Látszólagos mozgásában megállt a Merkúr és ma elindul hátrafelé egészen január közepéig. Pár nappal a Mars után fog ő is megfordulni, sőt egy harmónikus fényszöget is bezárnak majd egymással, így támogatva energetikailag a közös startot januárban.

A Merkúrnak ebben a periódusában nehézkes lehet a kommunikáció, sok félreértéssel, mellébeszéléssel találkozhatunk, lelassulhatnak egyeztetések, szerződéskötések, elkallódhatnak iratok, összezavarodhatnak dolgok. Emiatt ilyenkor – ha van rá lehetőségünk – érdemes elhalasztani a hivatalos dolgokat, a fontos ügyintézéseket, a meghatározó beszélgetéseket.

Mivel kifelé nehezített lesz minden olyan tevékenység, ami a kommunikációval, cselekvéssel, mozgással kapcsolatos (gerinc-, és mozgásszervi problémák is előjöhetnek), ez rávehet minket arra, hogy kivárjunk és befelé fordítsuk a figyelmünket, értelmezzük és racionálisan végiggondoljuk az eseményeket, a lehetőségeinket, a terveinket. Eddig ugyanis a gondolataink előrébb jártak néhány lépéssel, de ezt egy kicsit még le kell lassítani, meg kell állítani, és megvárni, hogy az átalakulás előbb végső irányt vegyen. Egyébként sem tudunk még igazán cselekedni, hiszen a Mars is hátrál még, a mozgásképtelenség állapota még jelen van, továbbra sincs meg igazán a motiváció a konkrét tettekhez, hiszen dolgoznunk kell még mindig azokkal az emlékekkel, helyzetekkel, ahol meggondolatlanul cselekedtünk, és utólag talán megbántuk, hogy hirtelen döntöttünk. A visszafelé mozgó Merkúr most segít, hogy megfejtsük az ismétlődő helyzeteket, visszabontsuk fokról fokra a történéseket, és tudatosítsuk, hogy mit kell máshogyan csinálnunk ezután. Ennek a két dolognak tehát össze kell érnie, és egymást támogatva új irányokat, új struktúrát kell kialakítania bennünk ahhoz, hogy ezekre az új alapokra tevőlegesen is elkezdhessük az építkezést.

Vajon mi az, ami még mindig diszharmóniát generál benned? Milyen helyzetek ismétlődnek, és mit kellene máshogy tenned ahhoz, hogy az eredmény változzon?

Ha ezeken elgondolkodsz a következő pár hétben, rá fogsz találni a válaszokra, amik elvezetnek a megoldáshoz.

Kategóriák: Asztrológia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük