Sokan írtak a bepontosodó Mars-Plútó kvadrátról, egészen ijesztő dolgokat is.

Egyrészt szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy attól, hogy egy-egy fényszöget kiemelnek az adott égi állások közül az asztrológusok, az még nem jelenti azt, hogy csak az az egy működik jelenleg, és azt sem, hogy ez mindenki személyes életére hatással van (még akkor sem, ha olvasol híreket, és szembesülsz a világban történő, számunkra sokszor manipulálva előadott eseményekkel).

A tér-idő pillanat folyamatosan változik, vannak rövid ideig ható, és vannak hosszabb időszakokra is érvényes hatások, és ezek közül is a te életedben azok jelenhetnek meg, amik a születési képletedben lévő égitestekkel is rezonanciába kerülnek (fényszöget zárnak be).

„Azt veszed észre a világból, amivel dolgod van” – kedvenc mondásom is analóg ezzel, mindegy mit írnak, és mi van az égen, ha nincs vele most éppen feladatod, akkor a te életedben nem hoz változásokat, lehet, hogy észre sem veszed.

És akkor térjünk rá erre a fényszögre:

Igen, a kvadrát fényszög lehet nehéz, mert feszítő energiája van. De sokaknak pont erre a feszültségre van szüksége ahhoz, hogy a változás elinduljon, valamit megmozdítson – mert valljuk be, amikor minden szupi, és éppen jól vagyunk, akkor szívesebben dőlünk hátra, mint hogy nehéz, gyökeres átalakulásba fogjunk. Tehát ezeket a hatásokat érdemes előnyként felfogni, és azt meglátni benne, hogy kiszorítanak egy olyan változást, amit magunktól valószínűleg nem, vagy nem most (lehet, hogy soha) lépnénk meg. Bármilyen negatív, vagy rossz eseménnyel is érkezik, ami nehéz, ami a fáj, ami tele van dühvel, haraggal, erőszakkal, az csupán egy indikátor ahhoz, hogy egy állapotot, egy helyzetet kibillentsen, és áttranszformáljon.

A Plútó egyébként is – a feszítő hatás mellett – az átalakulás, a transzformáció energiáját hordozza, de a Bakban állva ennek most struktúra teremtő célja van. Az átalakulás ahhoz kell, hogy új keretek épüljenek, mert a régiek elavultak, és új alapokra friss, tartós, másmilyen szerkezet kerüljön. Ezt érezheted a saját életedben is – ha most dolgod van ezzel – és láthatod a világ történéseiben is. Megmozdult minden, mert lejártak a régi dolgok, az új pedig épülőben van, és ezt értelmezhetjük földi, 3D szinten, és természetesen spirituálisan is. A Plútó nem nagyon válogat az eszközökben, negatívnak látszó pokoli dolgokat akkor alkalmaz, amikor az átalakulásnak gátat szabnak, és akkor nem ismer határokat. De van pozitív oldala is ennek az óriási energiafolyamnak, ha hagyod és engeded, akkor mindent kiforgat, átdolgoz, és a végén a csúcsra juttat.

A másik oldalon pedig ott a Mars, ami ugyan az erő, az energia, és van, aki dühöt, agressziót, erőszakot is társít hozzá, de mindig nézzetek mögé, hogy mi a célja, mit akar igazából kierőszakolni… Mérlegben van, így számomra ez inkább egy olyan szereplő, aki képes az akaraterő, cselekvőerő okos, eszes felhasználására a racionálisan meghatározott céljai elérésének érdekében.

A feszültség tehát nem feltétlenül erről az oldalról jön, hanem a kettejük közötti kvadrát energiából, ami létrehozza, megteremti feszítése által azt, hogy okosan használva az erőt egy elavult stuktúrát, szerkezetet, feltételeket, kereteket gyökeresen átalakítson, újraépítsen. Ez sosem könnyű, nem véletlenül hoz impulzív helyzeteket, és muszáj is, hogy így érkezzen, különben a drasztikus változások máshogy nem tudnának létrejönni. Érdemes erre mindig így tekinteni, akár veled, akár a világban látsz ilyen jellegű megnyilvánulást.

Ez a fényszög nem önmagában áll, hiszen vannak további kapcsolódó égitestek is, és attól hogy azok éppen nem pontosodnak, van egy hatótávolságuk, amin belül ugyanúgy létrehozzák azokat az energiákat, amiket képviselnek, tehát a pontos állás előtt-után is befolyásolnak. Ez a fényszög is fog még hatni egy ideig arra, akinek ezzel most feladata van, így nem lesz ma vége, hanem elhúzódóan hozhat eseményeket, változásokat. És ami még itt van éppen (nem fejtem ki a konkrét állásokat) pl. az aktív áldozatvállalalás, kiállás, küzdés a hitünkért, de van romantika fényszög, és van a szerelmi, vagy pénzügyi elköteleződéseket támogató állás is.

Visszatérve az idézethez, nézd meg, te most mit veszel észre a világból, a körülötted zajló eseményekből, mert az nem véletlenül foglalkoztat, valamit meg akar mutatni, ezáltal akar mozdítani, tanítani. Ugyanakkor ne hagyd, hogy mások rád tegyék saját félelmeiket, emlékeiket, mintáikat, hiszen azzal nekik van dolguk.

Szép hetet nektek!

Nóri

Kategóriák: Asztrológia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük