Folyamatosan változásban vagyunk, ugyanakkor az átalakulásnak is vannak hullámai: hol finom, lassú, hol pedig gyors vagy éppen drasztikus.

A folyamat része az is, hogy vannak dolgok, amiknek egyszerűen lejár az ideje, betöltötték szerepüket, ezért tovább kell lépni belőlük. Ez nem jelenti azt, hogy ezek elvesznek, hanem beépülve, értékes részünkként továbbra is támogatnak minket, csak már más formában lesznek részei a lényünknek.

Amikor valamit az útjára indítunk, elkezd fejlődni, szárnyalni, van benne energia, lendület, épül, szépül, eredménye van, sikerélményt ad. De egy idő után, ha nem tud megújulni, vagy egyszerűen már nem úgy van helye az életünkben, akkor el kell engedni ahelyett, hogy tovább erőltetnénk.

Az elmúlt 5 évben sokszor, sokat alakítottam a Harmónia Labor működésén. Hozzátettem, elvettem, máshogy csináltam, és ez továbbra is így lesz. Amire még szükség van az marad, amire már nincs, az kimarad. 🙂

Talán a Plútó átalakító hatásának is köszönhetően most gyökeresebb változásoknak van itt az ideje, ezért én is új irányokat, új fókuszokat, új működést tervezek.

Ennek egyik eleme a honlap átalakítása lesz, ebben az első lépés pedig egy új logo létrehozása lett.

Ennek kapcsán gondoltam, hogy elmesélem, mik voltak a fő szempontok, és ezzel egy kis szakrális geometria, asztrológia, numerológia nézőpontot is átadok.

Nagyon szeretem a mandalákat, geometriai formákat – ezekről máskor írok is majd bővebben – ezért használtam logo-nak is annak idején ezt. Egy 8 ágú csillag az alap, tulajdonképpen 2 db egymáshoz képest elforgatott négyzet. A 8-as szám téren és időn túlmutat, új kezdetet, új teremtést jelképez egy másik formában, vagy ha úgy tetszik, eltérő szinten. Feltámadás, megváltás, Isteni kegyelem, egy új kezdőponti minőség van benne, pont ezért esett tudatosan a választásom erre.

De… éppen egy asztrológia elemzés kapcsán újra ránéztem erre a formára, és azt láttam benne, hogy attól bizony még ott van kétszer a négyes, a négyzet. A négyesség az anyaggal, a földdel van kapcsolatban, ami az égi, a szellemi minőség ellentétpárja. A gyakorlatiasság, a logika, a ráció, és akár a pénz is kapcsolódik hozzá jelentésben, illetve bizonyos szempontból a merevség, földhözragadtság is, legalábbis a fekvő négyzethez. A sarkán álló négyzet szintén benne van a nyolcasban, ami viszont az Éghez kapcsolódó minőséget hordozza, éber tudatállapotot, dinamikusságot, ugyanakkor instabilitást is jelképez.

Nem tudtam elmenni amellett, hogy az asztrológiában a négyzetet kereszt-kvadrátnak hívjuk, és bár egyenlően kavarog benne az energia, egyfajta hajtómotor, mégis erőteljes feszültséget, akár napi konfliktushelyzetet teremthet. Aminek persze van célja, hiszen kitartás, következetesség lehet belőle, mégis ott van benne a feszítés, ami bár teremtő energia, de nem a legkellemesebb :).

A saját asztrológia képletemet is sokat nézegetem mostanság – a változás, a Plútó hatás nálam is erőteljesen aktuális – így arra is rá kellett nyílnom újra, hogy van két egymásba forduló átfutó trigonom (kettő egymáshoz képest tükrözött háromszög tulajdonképpen), amit Merkabának hívunk, és alapvetően áldást, szerencsét, harmóniát, támogatottságot jelképez, és tulajdonképpen egy fénytestet is szimbolizál, ami utazni és teremteni tud (meg még sokmindent…).

A hatos nem mellesleg az első tökéletes szám a matematikában, ami azt jelenti, hogy az önmagánál kisebb osztóinak összegével megegyezik (1+2+3=6), de a tökéletességet szimbolizálja a geometriában is, hiszen, ha egy adott körre felmérjük a sugarát, az pont hatszor fog ráférni, tehát a kör eredendően magában hordozza a 6-os számot. A kör egyszerű, mégis teljes, hiszen ott rejlik benne egy szabályos struktúra, ami a természetben pl. a hópelyhek szerkezetében is megjelenik.

A merkabában lévő trigonok (háromszögek) pedig egy könnyebb, harmonikusabb energiát hordoznak, mint a négyszög által megjelenített kvadrátok, és azt is jelentik, hogy elhárulnak az akadályok. Egyfajta transzformáción visznek végig, tehát valaminek a végét, a halálba csúszását is képviselik, ugyanakkor az újjászületés is ott van ezzel együtt bennük.

Tehát, mandala, geometriai forma, sokszög marad, csak éppen a 8-ból 6 lesz, ami talán visszalépésnek tűnik számszakilag, mégis azt érzem, most ez tud rólam szólni, ehhez jobban tudok kapcsolódni, harmonikusabb rezgést tud a jövőhöz biztosítani, főleg, hogy ez a szó egyébként is szerepel abban, amit képviselni fog :).

A színekkel is játszottam kicsit, és olyan kékes, zöldes árnyalatokkal megyek tovább, amik lélekben jelenleg jobban képviselnek engem. (Később lehet, hogy írok majd a színek jelentéséről is).

És miért írtam le mindezt?

Minden lépés, mérföldkő szükséges az úton!

Ha egy állapot stagnáló, nincs releváns fejlődés, nem okoz örömöt, csökken az energia benne, megváltozott a rezgése, akkor érdemes változtatni, akár irányt módosítani.

Te se félj megtenni!

Ne ragadj le valamiben, ami frusztrál, ami feszít, hanem lépj tovább!

Nóri

Kategóriák: Általános

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük