A hálaadás (angolul Thanksgiving vagy „Happy Thanksgiving Day”) egy amerikai ünnep, amit minden évben november hónap negyedik csütörtökjén tartanak.

Náluk ez nemzeti ünnep, sokan péntekre is szabadnapot vesznek ki, és hosszú hétvégét tartanak a közeli barátokkal, családtagokkal. Elutaznak, hogy együtt ünnepelhessenek, és együtt fogyasszák el a hagyományos hálaadásnapi vacsorát, aminek a legfontosabb eleme a pulyka, mellette pedig felszolgálnak áfonyaszószt, krumplipürét, zöldbabot, illetve sütőtöktortát.

Az ünnep története szerint a Mayflower fedélzetén az Újvilágba érkező menekült telepesek közül sokan a hideg, az éhezés, és a mostoha körülmények áldozatai lettek az első télen. A telepeseket egy indián törzs segítette a nehéz időkben, megtanítva nekik a helyi halászatot és vadászatot, a kukoricatermesztést, és a juharszirup kinyerésének titkát. Az őszi bőséges termés után az életben maradt telepesek vezetője nagy ünnepséget rendezett, ahová az indiánokat is meghívták. Így alakult ki a hálaadás ünnepe, ahol az őszi betakarítások után hálát adtak a termésért. (forrás: Wikipedia)

Ha mi nem is tartjuk itthon ebben a formában ezt az ünnepet, olyan jó lenne, ha a november minden évben dedikált hónapja lenne annak, hogy minden nap hálát adunk valamiért! (A száraz november mellett ;).

#hálaadás #thanksgiving #happythanksgivng

Kategóriák: Általános

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük