A téli napforduló napja az, amikor a Nap belép a Bakba. Ez ma késő este fog megtörténni, ilyenkor a leghosszabb az éjszaka az évben, ettől az időponttól kezdve pedig egészen a nyári napfordulóig hosszabbodnak majd a nappalok. A sötétség után tehát elkezd növekedni a fény, és a fény születéséhez, a fény ünnepléséhez kapcsolódik a Karácsony ünnepe is.

Amint kint, úgy bent, talán sokan érezték, hogy megálltak, lelassultak a dolgok. Ez nem a külső, látható világra értendő, mert ott nagy lehet a nyüzsgés, megy a készülődés, hanem inkább a belsőnkre és a nagy döntésekre igaz, hogy belül érleljük, várjuk a fordulatot. Már érezhetőek azok az irányok, amelyek felé indulni kellene, de a konkrét, tevőleges lépés még nem biztos, hogy megtörtént. Még mindig a tisztító, rendező energiákban vagyunk, és a párkapcsolati témák vannak fókuszban, illetve az egyéb kapcsolataink is, amelyek gyógyulnak, tisztulnak. Eltűnnek, elmúlnak azok a barátságok, kapcsolódások, amikben nincs növekedés, és már nem azt az energiák hordozzák, amelyekre szükségünk van. Talán nem tudjuk pontosan megfogalmazni, mi és hogyan megy el egymás mellett, mert a tények nem a teljes valóságot tükrözik, megfoghatatlan és nem látható, mi lett más, csak tudjuk legbelül, hogy már nem ugyanúgy működik. Az akaratunk is megmérettetésre kerül: merünk-e tenni, cselekedni azért, amit valójában szeretnénk, vagy csak félelemből tartunk-e ki még mindig valami vagy valaki mellett…. Ezzel együtt már jöhetnek olyan kapcsolódások, amelyek új és más energiával működnek, melyek emelnek minket és egy másik szintet képviselnek.

Az otthonunkban, a családunkban is itt az ideje a tiszta tereket létrehozni, akár tevőlegesen, pl. nagytakarítással, pakolással, akár nem megfogható szinten, az alapok helyretételével. Továbbra is szükségünk van arra a bázisra, ami a legalapvetőbb támogatónk lehet a következő hónapokban, ezért nem maradhat benne olyan elem, ami zavaró, nem rendezett, nem szent mindenki számára, aki benne van. Ehhez fel kell vállalni a feszültséget okozó helyzetek rendezését, és egyre fontosabb, hogy közös hitrendszer, és azonos gondoskodási elv működtessen minket a családon belül, mert ez tud táplálni minket a jövőben. Az anyai és női struktúrák gyógyulása is folyamatban van még. Vizsgáld meg, mit akar még megmutatni a párkapcsolatod számodra a viták, feszültségek, konfliktusok által, mit tükröz neked, amit még nem változtattál meg magadban, mert inkább kivetítetted másra, ahelyett hogy ráláss, elfogadd, és átalakítsd.

A lelkünk még az alapoknál jár, míg a cselekvőerőnk már szintet lépne. Be kell várnunk, míg a lelkünk is odaér, és a két energia találkozni tud. Hamarosan ennek is eljön a megfelelő ideje…

Kategóriák: Asztrológia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük