Telihold lesz ma. Amikor lemegy a Nap, és lebukik a látóhatár alá, akkor fog feljönni a teljes, nagy, kerek Hold, valahol a Nappal átellenben, hiszen Telihold idején a Nap és Hold szemben állnak egymással. A Nap az Oroszlánban jár, a Hold a Vízöntőben van. A Telihold a Holdciklus csúcspontja, a következő kb. 2 hét fogyó, lebontó, elengedő, tisztító energiákat hordoz, ezért általánosságban elősegít minden olyan dolgot, tevékenységet, amitől szabadulni szeretnénk. Pl. kilók, rossz szokások, nem hordott ruhák, nem használt tárgyak, nem építő emberek, minták, érzelmek, helyzetek, stb. Ilyenkor van ideje a megszabadulásnak attól, ami már nem kell nekünk, ezzel helyet teremtünk az újnak, amit viszont IGEN.

A Vízöntő Hold eleve kedvez a szabadságvágynak, a kötöttségek lerázásának, a ’leszarom’ állapotnak, a lázadásnak, és kozmikus helyzete alapján ezt nem csak a hétköznapi, fizikai dolgokban érezhetjük, tapasztalhatjuk meg, hanem a kevésbé kézzelfogható tudatalatti szinten is bekapcsolhat.

Lehetnek most körülöttünk olyan helyzetek, amikor azért vonjuk már meg a vállalunkat, mert nem tudjuk tovább uralni, irányítani a körülményeket, vagy a történéseket, ezért elengedjük azzal, hogy „Mindegy, lesz, ahogy lesz, nincs energiám tovább foglalkozni vele…”. Hátat fordítunk neki egy időre, mert már nincs kedvünk agyalni rajta, megoldani, ezért könnyebb nem törődni vele, hátha majd magától alakul valamilyen irányba.

Ha éppen be vagyunk zárva, pl. a négy fal közé, akkor erős lehet az a vágy, hogy mennénk kifelé, a szabadba, a napra, úgy kiszabadulnánk az adott bezártság érzéséből, közegéből, kereteiből: „Mindegy hol, csak máshol.”

A szabadulási vágy ugyanakkor igazából annak a kivetülése, hogy lelkileg akarunk szabadulni valamiből, letenni olyan kötöttségeket, kötelékeket, amiket a lélek már nem akar tovább hurcolni magával. Ezek lehetnek elzárt témák, mélyben futó érzelmi blokkok, tudat alatt működő, működtető energiák is, amiket azért rejtettünk el, mert megoldhatatlannak éreztük, ezért inkább elnyomtuk. Lehet olyan, amit eltitkolunk, akár mások, vagy magunk elől is. Kapcsolatos lehet azzal is, amikor valakinek hatalma van/volt felettünk, és nem tudtuk kikerülni, szabadulni belőle, most viszont már annyira nyom, hogy ki szeretne robbanni azért, hogy kitegyük, letehessük végre. Ennek egy másik vetülete, ha a saját akaratunkat, hatalmunkat, uralási, uralkodási vágyainkat nem tudtuk jól kezelni, visszaéltünk vele, ezért inkább elfojtottuk, magunk elől is elzártuk. Nem biztos, hogy mindig tudjuk, ismerjük a konkrét okot, mert mélyre van temetve, de most lehetőség van arra, hogy feltárjuk, vagy megmutatkozzon a múlt sérelme, bántása, mintája.

Tudom, letennéd már ezt a hátizsákot, túl nehéz a puttony és amit cipelsz benne… Ehhez kaphatsz most akaraterő, cselekvőerőt, és gondoskodó támogatást is. A sérelmek, sérülések ki tudnak oldódni, és ehhez annyit kell tenned, hogy kiállsz magadért, az igazságodért, és hangosan kimondod: „Elég, ez mostantól legyen máshogy!”.

Szeretettel,

Nóri

Kategóriák: Asztrológia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük