“A hangtál hangja megérinti a legbensőnket, megrezegteti a lelkünket. A hang oldja a feszültségeket, mobilizálja az öngyógyítő erőket, és alkotó energiákat szabadít fel. “ /Peter Hess/

A jelenlegi felgyorsult világban egyre kevesebb időnk van pihenni, magunkra figyelni, ellazulni, regenerálódni. A hangtálas harmonizálás egy olyan stresszoldó hangmasszázs, amely segít lecsendesedni, harmóniába kerülni, rendezni a testi, lelki, mentális folyamatokat.

Az emberi test kb. 70-80%-a, az agynak pedig kb. 95%-a víz.

A vízben jól terjednek a rezgések, így ha a testre hangtálat helyezünk és azt megszólaltajuk, akkor a tál által keltett rezonancia az egész testben szétterjed.

Masaru Emoto jégkristályokról készült fényképeit talán sokan ismerik.

Emoto szerint a víz „valóságunk vázlata”, és képes reagálni a gondolatokra, szavakra, az érzelmi „energiákra” és „rezgésekre”, ami megváltoztathatja a víz fizikai szerkezetét. Kísérletei során a poharakban lévő víz alá szavakat, képeket tett, illetve zenét játszott le, majd fagyasztást követően mikroszkópos fényképezéssel rögzítette az állapotot. A jégkristályok annak megfelelő képződményeket hoztak létre, amilyen hatás érte őket: pozitív impulzus hatására gyönyörű szimmetrikus alakzatok, negatív inger hatására diszharmonikus, szögletes, furcsa idomok jöttek létre.

 *forrás: Wikipedia

2

A hang önmagában tökéletes, a teljesség mellett képviseli a polaritást is a hangok felerősödésével és lecsengésével. A hangtállal keltett hangok rezgéseinek összhangja az emberi testben és a pszichében is kiegyensúlyozottságot hoz létre, így segít regenerálódni és egyensúlyba kerülni.

A kimatika (Cymatics), a hang geometriájával foglalkozik, és képes megjeleníteni a hang különböző frekvenciáit képekben.

kimatika alapötlete az az elképzelés, hogy először volt a hang, majd az ősrobbanás, amiből a geometria és a természet törvényeit követve az anyag és a forma keletkezett.

Minden ember, állat és növény összefonódik az elemekkel, és így kapcsolódnak egymással.

Az egyedi vízhangképek harmonikus természeti törvényeket követnek a káosz és a rend váltakozó játékában. A rendezett, álló minták, a formák megtalálhatók a virágok, növények és az állatok világában is, és az „aranymetszés” törvényén alapulnak (lásd pl. a napraforgó virágában növekvő magok elrendezését).

Ugyanilyen vibrációs mintákat találunk a hangokban, de akár naprendszerünk bolygóiban, a szerveinkben vagy a színekben is. 

KYMAT – Schönheit und ordnende Kraft der Klänge sichtbar machen

A relaxáció ellazulást, pihenést jelent, egyfajta meditatív állapot elérését támogatja.

A jó és elegendő alvás fontosságát több tudományos kutatás is bizonyítja. Az alváson kívül fontos lenne az is, hogy a napi pörgés mellett jusson idő a lassításra, lazításra, mert a folyamatosan fennálló stresszhatások, idegrendszerünk tartós túlterhelése egy idő után betegségekhez, lelki, idegi kimerüléshez, szellemi fáradtsághoz, az életerő csökkenéséhez is vezethetnek.

A túlterheltség egyik legjobb ellenszere a pihenés. Vizsgálatok kimutatták, hogy amikor a test pihen, javulhat a szervek vér- és oxigénellátása, a sejtek regenerációja, a vérkeringés és a nyirokáramlás serkenthető, beindulhatnak az öngyógyító folyamatok, érzelmi szinten könnyebb elengedni a félelmeket, a feszültséget, a bizonytalanság érzését. Ez az agy Théta állapotában tud a leghatékonyabban megtörténni, a hangtálas harmonizálás célja ezért, hogy a vendég elérje ezt az állapotot, és minél tovább benne is tudjon maradni.

Az agyhullámok utalnak arra, hogy melyik állapotban vagyunk éppen:

 • Beta hullámok estén éber tudatállapotban vagyunk, képesek vagyunk figyelni, koncentrálni;
 • a Delta hullámok alváskor jellemzőek;
 • az Alfa hullámok általában röviddel az elalvás előtt, vagy álmodozáskor, enyhén lazult állapotban mutathatók ki;
 • a Théta hullámok szintén az ébrenlét és az alvás határának szintjét mutatják, egyfajta lebegő, félig alvó állapotot, ami mély ellazultságra utal, és egyébként a fokozott kreativitás állapotára is a Théta hullámok jellemzőek, ahol jöhetnek emlékképek, inspirációk, kreatív ötletek is.

Az ellazulás egy bizonyos tudatállapotot is jelent, az enyhe vagy mély relaxált (Alfa vagy Théta) állapot támogatja a test regenerálódásának beindulását, az érzelmi folyamatok változását.   

Minél jobban összhangban és harmóniában vagyunk magunkkal és a külvilággal, annál egészségesebbnek, energikusabbnak és teljesebbnek érezzük magunkat. Ha ez a kiegyensúlyozottság valamilyen hatás miatt kibillen, akkor zavar keletkezhet testi, lelki, szellemi szinten. A zavarból rend, a diszharmóniából az egyensúly megteremtése, megtartása, visszaállítása, a test-lélek-szellem helyes rezonanciája a hangtálak ritmikus hangjával és rezgésével támogatható.

A tálak ritmikus zenéje megnyugtat és elringat minket. Amikor hagyjuk, hogy a hangtálak hangja és rezgése magával ragadjon, figyelmünket elvonjuk a problémákról, nehézségekről, a test feszültségei lazulnak, az érzések fokozatosan kisimulnak.  A hangtál rezgései finoman terjednek a bőrön, szöveteken, szerveken, csontokon, testnedveken és testüregeken keresztül, ami olyan, akár egy nyugtató masszázs

A Peter Hess hangmasszázs kiválóan képes csökkenteni a stresszt, és így az immunrendszert erősíteni, a gyógyulási folyamatokat támogatni és az öngyógyító erők mozgosításához hozzájárulni. Olyanholisztikus módszer, ami a testet, lelket, szellemet egyaránt megszólítja, a regeneráció így minden szinten megtörténhet

A hangtálak különböző fémötvözetekből készült, változatos méretű, és általában tál formájú edények, amelyeket megütve felhangokban gazdag hangrezgéseket tapasztalunk. Nem csak halljuk, de a rezgések terjedését fizikai testünkön is érezhetjük – attól függően, mennyire vannak közel hozzánk a tálak.

A hangtálak hét vagy több fém ötvözetéből készülnek. Az alapanyagok mindegyike hozzárendelhető egy-egy égitesthez: arany-Nap, ezüst-Hold, higany – Merkúr, réz- Vénusz, vas – Mars, ón – Jupiter, ólom-Szaturnusz, melyek képviselik  az adott égitest Földön megtalálható esszenciáját és az Univerzum energiáit.

A testre helyezhető Peter Hess terápiás hangtálak magas minőségben készülnek kifejezetten a testen végzett munkához, így biztonságosan használhatók a hangmasszázs során.

 • Relaxált, ellazult állapotot eredményez, támogatja a pihenést, a regenerálódást.
 • Vitalizál, aktivizál, fokozza az életerőt, megkönnyíti az energikus állapot visszaállítását, pozitívan befolyásolja a kreativitást és a motivációt.
 • Csökkenti a stresszt, enyhíti a fájdalmakat, oldja a feszültséget, jótékonyan hat az alvásproblémákra.
 • Harmóniába hozza a testet, a lelket és a szellemet, erősíti az öntudatot, javítja a közérzetet.
 • Stimulálja a szervezet öngyógyító folyamatait, segít az egészség megőrzésében, a betegségek megelőzésében.
 • A foglalkozás kényelmes fekvő (vagy ülő) helyzetben zajlik, passzív állapotban, nem kíván erőfeszítést, a teendőd annyi, hogy ellazulj és pihenj.
 • A hangmasszázs ruhában történik egy vékony kendő vagy takaró alatt.
 • Nem melléd, hanem közvetlenül a testedre kerülnek a különböző méretű és súlyú tálak elhelyezésre, melyek megszólaltatásakor hallani fogod a hangtálak hangját, és érezni fogod a testedben a hangtálak vibrációját. Egyes lépéseknél a test közvetlen közelében, az aurában dolgozom, a hangtál hangja és vibrációja ilyenkor finomabban érzékelhető.
 • Az egyéni hangmasszázs során a hangok és rezgések által a test minden sejtje, szerve, csontjai átrezegnek, segítve az egyensúly visszaállítását a szervezetben. A hangok harmóniája rövid idő alatt eljutatt egyfajta nyugalmi állapothoz, amely segíti a belső csend megélését, és a kiegyensúlyozottság érzésének megtapasztalását.
 • Betegség, mentális problémák, pszichiátriai kezelés

Amennyiben Ön szakorvos vagy pszichoterapeuta kezelése alatt áll, diagnosztizált betegsége vagy mentális problémája van (pl. zavart realitásérzékkel kapcsolatos betegségek, kényszerképzetek, hallucinációk, pszichés betegségek, erős depresszió, stb.), nem javasolt a hangmasszázs. Kérem konzultáljon orvosával, kezelőjével, és ha ő támogatja a hangmasszázst, akkor kérjen tőle írásos hozzájárulást, melyben szerepelnek azok az elérhetőségi adatok, ahol lehetőség van konzultálni a kezelés és a hangmasszázs menetéről, tapasztalatairól. A hangmasszázs nem helyettesíti az orvosi kezelést, vagy a terápiát, csak a kezelő szakemberrel egyeztetve, és az ő engedélyével, írásos hozzájárulásával végezhető hangmasszázs foglalkozás!

 • Az alábbi tünetek esetén nem javasolt a hangmasszázs, kizárólag a hangmasszőr tájékoztatása mellett, és csak saját felelősségére vehető igénybe:

  • terhesség első trimesztere
  • rákos, daganatos betegségek
  • erős menstruáció, változókori tünetek
  • vérnyomás problémák (alacsony vagy magas vérnyomás)
  • szívritmuszavarok, szívrtimus szabályozó használata
  • fejfájás, akut migrénes rohamok
  • asztma, allergia, légzési nehézség
  • cukorbetegség, érszűkület, visszér tágulat, trombózis
  • vese, hólyag, prosztata probléma, jelen lévő gyulladás, vizeletürítési nehézség
  • szédülés, fülzúgás
  • akut megbetegedések (a tünetek felerősödhetnek)
  • láz, gyulladás
  • krónikus megbetegedések (állandóan használt gyógyszerekrők, készítményekről tájékoztatás szükséges)
  • testi panaszok, műtétek, műtéti hegek, sebhelyek, friss sebek, csonttörés, csontrepedés, izületi feszültség, fájdalom (hát, derék, váll, kéz, láb, nyak, gerincsérv)
  • protézisek, beültetett szervek, fém eszközök, implantátumok, spirál
  • gyomorpanasz, gyomorsavtúltengés, vagy hiány, gyomorfekély
  • epilepszia
  • félelmek, feszültség, stresszterhelés, pánikrohamok
  • álmatlanság, alvászavar

 • Kiskorú résztvevő esetén szülői vagy gyám beleegyezése szükséges!
 • 12 éves kor alatt hangmasszázs során az egyes energiaközpontok kiemelt kezelése, egyéni stimulálása ellenjavallt, ilyen igény esetén más technikai elemek és módszerek kerülnek alkalmazásra!

A hangmasszázs és lazítás következménye lehet:

 • a vérnyomás, a vércukorszint, a fájdalomérzet, az alvási szokások, az immunparaméterek, a pulzus, a perifériák hőmérsékletének változása, illetve egyéb fizikai tünetek megjelenése, elmúlása;
 • érzelmi blokkok előtörése: a mély ellazultság állapotában különböző érzelmek vagy belső képek, emlékek bukkanhatnak fel, melyek legtöbbször kellemesek, de néha érzelmileg felkavaróak is lehetnek. Olyan élménytartalmak is aktiválódhatnak, melyek kevésbé kellemesek, vagy akár fájdalmasak. Emiatt előfordulhat könnyezés, sírás, de előtörhetnek más érzelmek is, pl. kacagás, düh, stb. Ezek teljesen normális reakciók a hangmasszázs során.

A foglalkozások időtartama: 30 vagy 60 perc.

-> Árak

Kérdések, információ: harmonialabor(kukac)gmail.com

Ha a hangutazások, hangfürdők érdekelnek, kattints IDE!