Ez az Újhold ismét majdnem egybeesik a hónap kezdetével, ezzel is szimbolizálva, hogy egy periódus zárul, és indul a következő szakasz, ugyanakkor a Halakban kapcsolódik egy kis ködösség ahhoz, hogy rálássunk arra, mi lesz, mi is történik valójában…

A tér-idő pillanat azt az érzést hozza, hogy a világunk megrendülőben van, a biztos dolgok szét akarnak esni, és bár próbáljuk összetartani, a komfortzónánkból továbbra sem kimozdulni, a határainkat megtartani, érezzük, hogy megvan az esély arra, hogy a körülöttünk lévő világ mégis megbomlik. Jelen van egy hasonló szimbólum is, ami pedig azt jelzi számunkra, hogy most az a feladatunk, hogy a jelenleg biztosnak tűnő helyzetet szétszedjük, vagy szétessen, és a részeket építsük újra egybe kicsit máshogyan, a jelenleginél magasabb szinten. Ezek az analógiák vonatkozhatnak mind a magánéletünkre, mind a körülöttünk zajló eseményekre. Mi az, ami a megváltozni látszó körülményekben segíteni tud minket? A kapcsolataink, párkapcsolatunk, társunk, az, ha ráfókuszálunk a családra, a szeretteinkre, a közvetlen környezetünkre, és az átalakulásban együtt, egymás mellett, egymást segítve próbálunk meg kitartani. Engedjük el az ellenségeskedést, a vitákat, a harcokat, ez a helyzet most a feltétel nélküli szeretetre, a reményre tanít bennünket, és az abban való hitre, hogy a világban rend van, mindennek oka van, és a dolgok előbb-utóbb kiegyenlítődnek.

Maga az Újhold ebben a tér-idő pillanatban a munka, a hétköznapi tevékenységek életterületén jön létre, itt hozhat olyan energiát, ami segíti valamilyen új dolog elindulását. Ugyanakkor ez a ház a szolgálat, az alázat, a meghozott áldozatok területe is, így rávilágít arra, hogy bizonyos dolgokért – amit most még nem is látunk, csak nagyon homályos sejtéseink vannak – áldozatot kell hoznunk. A helyzet nem rajzolódik ki tisztán, de hinnünk kell benne és optimistának lennünk, hogy minden jóra fordul, mert ha ezt a reményt elengedjük, negatív spirálba kerülünk…

A pénzügyi területen történő robbanások abba az irányba mutatnak, hogy meg kell találnunk a saját, tiszta életterünket, ami szent és sérthetetlen, ugyanakkor azt is, hogy nagyon okosan, és bölcsen kell működnünk most egy olyan helyzetben, amiről tudjuk, hogy nem éppen tökéletes, de a körülmények a jövőnket fogják szolgálni.

Itt szeretnék még pár szót említeni a Vénusz, Mars és Plútó együttállásról, amiről sok asztrológus írása jelent meg mostanában, és a nagy szerelmi találkozások, illetve a korábbi kapcsolatok lezárásaként (is) aposztrofálták. Igen, ez is benne van ebben a helyzetben, leginkább akkor, ha a személyes születési képlettel is kapcsolódik az állás. De mást is jelent számunkra: a Mars a cselekvőerő, az aktivitás, amiben kicsit visszafojtva érezhetjük most magunkat, akadályokat láthatunk, túl hosszúnak tűnik a folyamat, aminek nem látjuk a végét. A Vénusz pedig a női energiákon kívül a saját belső harmóniánkat is képviseli, amiben ugyanazt élhetjük meg, mint amit a Marsnál írtam. És itt áll a Plútó, ami képes hozni egy óriási változást, átalakulást, amit érzünk is, itt a változás szele, de megmozdulni egyelőre nem tud, mert jelenleg kalodába van zárva, ahonnan ki akar törni. Ezt szintén értsétek egyéni és kollektív szinten is.

Ne felejtsük, minden értünk történik, minden a mi fejlődésünket, gyógyulásunkat, a pozitív irányba történő változást szolgálja. Amikor negatívnak élünk meg valamit, az azért van, mert ez tud rávenni minket egy olyan átalakulásra, amit magunktól nem mernénk, tudnánk megtenni. Ilyenkor meg kell vizsgálni, hogy mi tanít ez a helyzet nekünk, nem csak a világról, hanem magunkról elsősorban!

Kitartást mindenkinek!

Kategóriák: Asztrológia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük