Amikor időpontot keresünk valakinek egy fontos eseményhez, vagy egy jelentős lépéshez, akkor az Újhold az egyik olyan lehetőség, aminek az energiáit megvizsgáljuk, alkalmas lesz-e az adott történéshez. Miért? Mert az Újholdakban mindig ott a kezdet, az indítóerő, és a növekedés lehetősége. Ezért ha szeretnél új dolgot elindítani az életeben, érdemes azt Újholdkor elkezdeni.

A mostani Ikrek Újhold idején még mindig rendteremtésben vagyunk, kvázi szelektálunk, és kidobáljuk azokat a dolgokat, amik már „nem állnak jól nekünk”, tovább „már nem hordhatóak”. Az elmúlt időszakban történhettek olyan események, amelyek arra kényszerítenek, hogy átstrukturáljuk az életünket. Szóval, itt van annak az ideje, hogy megnézzük, mi az, ami a létezésünkben, az eszköztárunkban még fontos és hasznos, és mi az, amit ideje lecserélni és máshogy csinálni. Ezek lehetnek emberek, helyzetek, gondolati minták, akadályozó keretek. A lomok kidobálására azért van szükség, hogy helyet teremtsünk az új dolgok, leginkább új kapcsolatok számára – üzlet, szerelem, és barátságok számára is – főleg azért, mert ha a régi kapcsolatok nem tudnak megtisztulni, megújulni, szintet lépni, akkor nem tudnak a továbbiakban eredményesen működni.

Tehát az új kezdetekhez fontos a letisztázott helyzet, és utána jöhet az a kérdés, hogy „Hogyan tovább?”, „Mi lesz ezután?”. A jövő teremtése még csak gondolati szinten zajlik, és bár az Újhold az Ikrekben van, ami hozhatna sok beszélgetést, kapcsolatteremtést, kikapcsolódást, szórakozást, utazást, az egyelőre még visszafelé haladó Merkúrral jelenleg a belső gondolkodás, belül történő tervezés zajlik. Leginkább magunkkal, magunkban vívódunk, és egyelőre talán nem is annyira komolyan, inkább egyszer nagyot álmodva, aztán visszahúzódva a realitás talajára (és sokszor még a komfortzónába).

Jelen pillanatban nagyon fontos, hogy mit hiszünk. Mit hiszünk el saját magunkról, saját képességeinkről, vágyainkról, a létrehozható jövőnkről, és mit látunk, mit hiszünk el a körülöttünk lévő világból. Mennyire korlátoznak minket a beérkező hírek, hogyan tudunk szelektálni, megfelelően válogatni, nem elhinni mindent, amit látunk vagy hallunk, és nem hagyni magunkat befolyásolni a különféle információk által, és tudunk-e csak a saját életünkkel, lehetőségeinkkel foglalkozni.

Van egy mondás, amely szerint nem akkor vagyunk jó játékosok, ha a legjobb lapokat osztják nekünk, hanem akkor, amikor a lapjainkat a legjobban, legügyesebben felhasználva vagyunk képesek nyerni. Érdemes a körülmények okolása és az ezen való mérgelődés helyett megnézni azt, hogy itt és most, így, ebben a pillanatban mit lehet ebből kihozni úgy, hogy minket építsen. Ragaszkodhatunk egy úthoz, ami eddig működött, de látszik, hogy ezután nem fog. Aki csak háborog, az megreked, aki rugalmasan alakítja a dolgait a körülményeknek megfelelően, az pedig haladni fog. Szintet kell lépni az élethez való hozzáállásban, és meg kell újulni, ami nem feltétlenül teljesen új helyzet felvállalását jelenti, elegendő az is, ha változik a személetmód, más nézőponttal, más értékrenddel, friss irányokkal és célokkal folytatódik tovább a mindennapok életvitele. Lehet ragaszkodni a régi dolgokhoz, csak nem érdemes ;), hiszen a változás állandó, és a világot nem lehet megállítani, nélkülünk is tovább fog haladni… akkor már jobb, ha velünk, nemigaz? 😉

Kategóriák: Asztrológia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük