Ma ismét új Holdciklus kezdődik, ezzel egy újabb periódus, amikor lehetőségünk van elindítani valamit: egy gondolatot, egy tettet, egy álmot, egy új szokást, másik életformát, eddigitől eltérő hozzállást…

A tér-idő pillanat kiegyensúlyozottnak tűnik látszólag… közben feszültséget érezhetünk a közvetlen környezetünkből és kommunikációs helyzetekből érkező hatások miatt.

A múltban lerakott alapokban történő változásokat ösztökéli mindez annak érdekében, hogy a kapcsolataink – akár baráti, akár szerelmi, akár munkahelyi – magasabb szintre tudjanak lépni. Ez érthető meglévő kapcsolatokra is, és úgy is, hogy egy teljesen újat hozunk létre úgy, hogy a biztos alapok letételét követően szintet tudjunk lépni benne, vele.

A feszültségek nem azért vannak, mert valami rossz, hanem azért, hogy kikényszerítsék a változást, és a jó irányba történő elmozdulást. Hogy ne lehessen a szőnyeg alá seperni témákat, hanem azokat megdolgozva, megoldva, őszintén, nyíltan lehessen a jövőt építeni, mert csak így lehet tartós, igazi.

Az Újhold bevilágítja a női mintákat, a saját nőiességünkkel kapcsolatos kérdéseket hozhatja fel: tudok-e olyan nő lenni, aki igazán belül vagyok? Ha nem, mit nyomok el magamban, és kinek vagy minek a hatására, vagy éppen kedvéért? Ki mellett voltam életemben igazán az a nő, aki vagyok belül? Jó vagyok-e így ahogy vagyok, illetve kinek vagyok jó így? Ha azt adnám, aki vagyok, ha elvárnám, amire vágyom, az is működne-e azzal, aki mellettem van? Akarok-e tovább hazugságban, őszintétlenségben, kompromisszumokkal élni, vagy inkább felszabadulnék, kitörnék szívem szerint, hogy azt kaphassam mostantól – akár mástól -, amire igazán vágyom? Vajon létezik-e olyan, aki úgy szeretne, ahogy vagyok, akitől azt kaphatnám, amire vágyom?

Jöhetnek olyan élethelyzetek, döntési pontok, ahol azt kell mérlegelni, hogy képesek vagyunk-e egy helyzetben tovább benne maradni, vagy elég erősek vagyunk-e ahhoz, hogy felálljunk és elmenjünk.

Vagy, ha valahonnan korábban eljöttünk, valamit lezártunk, nemet mondtunk, most van-e bennünk bátorság ahhoz, hogy belátással visszatérjünk, újrakezdjük, folytassuk csak máshogy, mert tudjuk, hogy tévedtünk, vagy a rossz részek ellenére mégis ez a legjobb nekünk, csak nem tudtuk megfelelően értékelni.

Hirtelen döntések születhetnek, mindkét irányban. Gyorsan dönthetünk, robbanthatunk és távozhatunk, vagy a következményeket végig sem gondolva megjelenhetünk és újrakezdést ajánlhatunk, vagy ajánlhatanak nekünk.

Szabadulni akarunk attól, ami nem megy, és drasztikus változást szeretnénk, nem pedig a langyos vízben ücsörögni és várni a semmire. Erőteljes érzések, késztetések ezek, kérdés, hogy meglépi-e az, akinek kellene…

Az életcélunk, a hosszabb távú terveink állhatnak most irányba, kaphatnak fényt, érkezhetnek hozzá inspiráló ötletek, ami löketet, új energiát ad ahhoz, hogy az elmúlt időszak bizonytalansága, útkeresése után végre irányba állhassunk.

Ez még nem maga a megvalósulás, csak a szikra, ami fejlődésnek tud indulni. Energiát kaphat a cselekvési vágyunk és az önkifejezési igényünk, és mindezt már rendezetten, a megfelelő helyre betéve, elképzelve, betervezve lehet működtetni.

Erőt, bátorságot a döntésekhez és a választásokhoz!

Nóri

Kategóriák: Asztrológia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük