🍂 Őszi napéjegyenlőség, a csillagászati ősz kezdete 🍂

Holnap reggel belép a Nap a Mérlegbe, ami az őszi napéjegyenlőség napja. Ilyenkor a nappal és az éjszaka egyforma hosszú, a világos órák száma pedig tovább csökken egészen a téli napfordulóig.

Őseink nem véletlenül tartottak számon az évben több fordulópontot bizonyos égi jelenségekhez kapcsolva. Ők a természettel összhangban éltek, elfogadva annak ritmikus változását, és megtanulták azt is, hogy melyik időszakot mire tudják felhasználni.

Az ősz a szüret és a termények betakarításának ideje, itt derül ki, mi az, amit a föld, az univerzum adott, mi lett a munka eredménye, mit és mennyit van lehetőség tárolni, tartósítani a téli időszakra, és ezzel együtt megkezdődik a felkészülés is a terméketlenebb, csendesebb és sötétebb időszakra.

Ha szimbolikusan tekintünk rá erre, most van itt az ideje az értékelésnek, a számvetésnek, az utolsó napsütéses pillanatok begyűjtésének, és a téli időszakra történő fizikai és lelki felkészülésnek. Pl. elbúcsúzhatunk a nyártól egy kirándulással a napfényes időben, fogadhatjuk az őszt a barnuló levelek gyűjtésével, elpakolhatjuk a nyár kellékeit, és elővehetjük az ősz, a tél színeit és kellékeit.

🍂 Ha van egy kis idő arra, hogy 5 percre nyugodtan megpihenjünk, akkor csukjuk be a szemünket, idézzük fel a nyár emlékeit, a boldog és kellemes pillanatokat szívjuk magunkba, raktározzuk el, majd gondoljuk végig, hogy mi az a 3 fő dolog, amit az idei évben még fontos lesz megtennünk. Akár feladat, akár esemény, bármilyen vágy vagy terv lehet ez, amit véghez akarunk vinni. Lássuk, hogy merre tartunk a következő hónapokban, és nagyjából meddig jutunk karácsonyig. 🍂

Az őszi napéjegyenlőség energiáival összhangban tehát adj hálát az elmúlt hónapok csodáiért, tedd el az érzéseket, emlékeket, és lépj be az új, lecsengető, lenyugvó időszakba, hiszen a mai nappal elindul egy másfajta energia.

Ez az élet rendje, engedd el szeretettel, aminek nincs már ideje, és fogadd nyitottan, ami ezzel az új periódussal megérkezik.

Kategóriák: ÁltalánosAsztrológia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük