Hajnalban a Nap belépett a Kosba, ami a tavaszi napéjegyenlőség pillanata, a csillagászati tavasz és az asztrológiai új Évkör kezdete.

Sokan érezhetik, hogy egyfajta fordulóponthoz érkezett az életük, meghalnak régi dolgok, és születőben az új, sőt van, akinél ez már meg is érkezett.

A Plútó május elején kezdődő hátráló mozgása és visszatérése majd a Bakba előhozhat újra múltbéli dolgokat egészen október közepéig, ami az utolsó utáni körök megfutását, és ezzel együtt a tisztulást támogatja. Az újratervezés is beindul, és talán pont ez a nehézség is: a tiszta lapot nehéz még formákkal, színekkel megtölteni.

A tavaszpont a következő egy éves időtartamra mutat számunkra változásokat, jelzései tehát hosszabb távra szólnak.

Az egyik – talán legfontosabb – az lesz a következő időszakban, hogy a számunkra megfelelő útra rátaláljunk és rá is lépjünk. Ez jelenti önmagunk felismerését és megvalósítását is, nem csak feladatokban, munkában, tevékenységben, hanem nőként és férfiként, párkapcsolatban egyaránt. Ideje van a megújulásnak, az újításoknak, és hogy ez hogyan jelenik meg a megtapasztalható világban, azt majd meglátjuk ;).

A következő hónapok folyamatai, hatásai során felfedezhetjük akaraterőnket, cselekvőerőnket, és ez fogja mutatni az irányt is: ami felszabadít, amiben fesztelenek vagyunk, amiért képesek leszünk könnyen tenni, amerre akadálytalanul tudunk lépni, az lesz a követendő áramlat. Ez globálisan jelenthet küzdelmet is a függetlenségért, a szabadságért, az újért, vagy valami társadalmi szintű nagyobb változásért.

Rálelhetünk és megélhetjük az önszeretet, a feltétel nélküli szeretet, és az univerzális szeretet érzését. Az önértékelési problémák, illetve a hozzájuk kapcsolódó sérülések oldódhatnak. A női részek, minták a helyükre kerülhetnek, hiszen ez különösen fontos ahhoz, hogy a párkapcsolati témák is rendeződjenek: szerelmek révbe érjenek, párok egymásra találjanak, a felek elköteleződjenek.

Megtalálhatjuk a belső harmóniánkat, az egyensúlyt az ellentétes pólusok között. Rájöhetünk,  hogy nem kell választanunk, hiszen egyik nincs a másik nélkül, bármelyik oldalra billenünk, a másikra is szükség van, és meg kell tanulnunk kezelni, élni a két véglettel egyben, együtt.

Fókuszban lehet a pénzteremtés, ami a biztonság és a stabilitás alapja, de egy másfajta, könnyebben működő folyamat az, amit megtapasztalhatunk, megtanulhatunk.

Előtérbe kerülhetnek azok az eszközök, módszerek, amelyek természetesek, tiszták, akár olyanokról is kiderülhet ez, amelyeket eddig károsnak, mérgezőnek hittek, mert nem volt ismert a működése. Teljesen új, megfoghatatlan irányzatok, gyógyulási lehetőségek, technikák jelenhetnek meg, amik nem a fizikai világot veszik alapul, hanem valamilyen elvont módon hatnak az emberre.

Ami szintén segítség lesz a következő időszakban, de még érnünk kell rá, az az, hogy higgyünk az újítás, az újjáépítés átalakító erejében, de tanuljuk meg azt is, hogy ez úgy is lehetséges, ha nem dózerolunk le mindent a földig.

Megfigyelhetünk olyan eseményeket is, ahol a rezgés, a hullám óriási erővel hatalmas dolgokra képes, megváltoztat, gyökeresen átalakít területeket, akár földrajzilag, akár pl. a számítástechnika, informatika területén, akár eszmék, rendszerek terén.

Ugyanakkor lesznek dolgok, amikben vissza kell menni az alapokhoz, az egyszerűséghez, és a matériához, az anyaghoz. Nem lehet minden, a fizikai síkon tapasztalható, kézzel fogható formát egy nem megfogható, transzcendens módon irányítani, ezek együtt, egységben léteznek, és együtt kell működniük.

Fontos lesz a kommunikáció és új dolgokat kell tanulni, új képességeket szerezni a boldoguláshoz. Akár költözni, mozdulni, mozogni. A tudással, önkifejezéssel kapcsolatos hitrendszerek, sérülések is oldódhatnak, gyógyulnak, olyan ismeretek kerülhetnek felszínre, amik eddig el voltak zárva, most pedig fellebben a fátyol, kinyílik az ajtó és kiáramlik az információ.

Fontos folyamatosan lendületben tartani a dolgokat, és nem elengedni, hanem áramlani mindig a széliránynak megfelelően. Megtanulhattok a múltban, hogy amiért nem dolgozunk, nem teszünk bele energiát, az elsorvad. Kifejezetten igaz lesz ez a párkapcsolatokra: küzdeni csak úgy érdemes, és azért, ahol tudunk haladni, változni, építkezni, és amire hajlandóak vagyunk a figyelmünket szentelni.

Örömteli változásokban gazdag új Évkört Mindenkinek!

Nóri

Kategóriák: Asztrológia

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük