Olyan sokan kérdezik, hogy mi az az Új energia, az Új világ? Spirituális körökben sokat olvasnak róla, de ők nem tapasztalnak ebből semmit sem, legalábbis hétköznapi szinten nem érzékelnek változást… emiatt úgy érzik, lemaradnak valamiről, nem kaptak bebocsátást valamibe, amibe más igen…

Megnyugtatok mindenkit, változás, átalakulás nem csak most, hanem mindig van.

Sőt! Amióta világ a világ. Hiszen változás nélkül statikus mozdulatlanságban lenne minden.

Az Univerzumot működtető törvények viszont nem változnak, és ezek a világ keletkezése óta léteznek, csak ennek szabályait, periódusait befogadni, átlátni, érteni nem biztos, hogy teljes mértékben képesek vagyunk (vagy akarjuk), az egyetlennek tűnő földi életünk szemszögéből.

A törvények, szabályok, peridódusok, energiák ugyanazok, melyek „ősidők óta” működtetik a létezést és a létezőket.

Ráadásul ezek nem titkosak, minden időben voltak olyanok, akik tudták, értették, és valamilyen formában át is adták ezt… Hányszor idézik a nagy nevek nagy mondásait, amik még ma is megállják a helyüket…?

Számos technika, módszer, irányzat van, amelyeket ha megismersz, rájössz, hogy ugyanoda vezetnek vissza, azokhoz a fő működési elvekhez, amelyek ki tudja mióta vezérlik, irányítják az életet a különböző időkben, társadalmakban, civilizációkban, a teljes univerzumban.

A tudás nincs elzárva, akinek dolga van vele, megtalálja.

Inkább az a kérdés, hogy adott időben hányan, mennyit, milyen szinten értünk meg ebből az adott tudatszintünkön, illetve az adott élet, időszak, civilizáció szándéka ezzel éppen mi.

És az átalakulás most ebben van: egyre több létezőnek van lehetősége rálátni, megérteni, érzékelni, tapasztalni olyat, ami eddig a felszín alatt volt. Ami eddig is létezett, működött, csak nem nyílt meg számunkra, de oka volt annak, hogy miért nem, és most miért igen. Tanultunk, nagyot sokat, életeken át ahhoz, hogy most a tapasztalatok birtokában majd máshogyan csináljuk.

Mindennek több szintje van, és ez nem csak a spirituális elméletekre, hanem az élet minden területére, a hétköznapokra is igaz. Nézhetjük csak a felszínt, de az értelmezés tisztább, ha a mélyebb rétegeket is meglátjuk, és az összefüggéseket hajlandóak vagyunk megérteni.

Analógiás párhuzam mindenben van, nem csak a régi tanításokban, hanem jelen életünkben is, lásd pl. betegségek lelki okai, a kozmikus hatások, bolygóanalógiák, vagy egy autó meghibásodása és az életünk közötti párhuzamok, stb. még sorolhatnánk… ezeket észrevenni, az univerzális törvényeket megérteni, megtanulni és elfogadni, ez adhat egy másfajta tudatosságot az életben, és ezáltal hozhat el egy új világot.

Olyan világkorszak periódusban vagyunk, ami törvényszerűen visz egy másik állapot felé a változásban.

Mikor? Kit hamarabb, kit kicsit később. Van, aki előrébb jár, van, aki később érkezik. Attól függően, hogy mit választ, vagy inkább válaszott.

Én hiszek abban, hogy a lélek már a leszületése előtt tudta, sőt tudatosan választotta ezt azt időszakot. Át akarta élni, szerepet akart játszani benne így vagy úgy.

Ezzel együtt minden olyan kozmikus hatást is bekomponált az élettervébe, amelyek pont oda fogják vinni, ahol lenni szeretne.

Az út a tiéd. Nincs benne véletlen, és semmi nem történik benne túl korán, vagy nagyon későn.

Ott leszel és akkor, ahol és amikor lenned kell.

Mindez igaz a spiritulis helyedre, és a hétköznapokban megélt életedre, történésekre is.

És mi a szabad akarat?

Hogy mindig választhatsz ennél kevesebbet, de ennél többet is…

#ujenergia #ujvilag

Kategóriák: Általános

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük