Szoktátok-e kérdezni, amikor valaki elakad egy döntéssel, hogy „szíved szerint mit választanál, mit csinálnál”?

Ha nem, ideje elkezdeni, sőt, magatokon is kipróbálni…

Az asztrológia új évkörhöz közel, és a Kos Újhold előtt egy nappal joggal mondhatom, hogy az életünk éppen változóban van, és elképzelhető, hogy gyökeresen át fog alakulni a közeljövőben.

Hinnünk kell abban, hogy a körülményeinket mi teremtjük, és a külső környezet csak „asszisztál” ahhoz, amit létrehozunk. Ha ezt elfogadjuk, akkor tudnunk kell azt is, hogy amint megváltoztatjuk a terveinket, és elkezdünk mást teremteni, a közeg is át fog alakulni, amiben élünk.

Választóvonalon állunk, ezért most nagyon fontos, hogy ezt a teremtést valóban a belső igényeink szerint, minden külső elvárástól, félelemtől és adottságtól függetlenül kezdjük el.

Mit kell ehhez tenned?

A válasz nagyon egyszerű.

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy szíved szerint milyen életet élnél, ha tehetnéd…

Ne keresd a kifogást, hogy miért nem lehet… egyszerűen engedd meg magadnak, hogy elképzeld, és fogadd el, hogy vannak olyan részei, amik a mostani életeddel lehet, hogy nem kompatibilisek.

Kezdj el álmodozni, a legjobb, ha ezeket a képeket, gondolatokat, vágyakat le is írod egy füzetbe, vagy egy papírra. Nem kell hozzá semmilyen különösebb hókuszpókusz, gyertya, meditáció, zene, stb., de persze, ha ezek segítenek ráhangolódni a képeidre, akkor használd őket nyugodtan.

A fontos, hogy önkorlátozás nélkül kezdj el fantáziálni, és térj ki minden részletre. Hol vagy, kivel vagy, mit csinálsz, hogy telik egy napod, milyen a világ körülötted, milyenek az emberek, milyenek a szomszédok, milyen érzések vannak benned, stb.

„Ha tehetném, úgy telne egy napom, hogy….”

„Szívem szerint olyan helyen élnék, ahol…”

„Olyan jó lenne, ha…”

Ha úgy érzed, mindent leírtál a képzeletbeli jövőddel kapcsolatban, akkor egyszerűen csak tedd le, és térj vissza a mindennapi életedhez.

Nem, itt még nem végeztél… de pár óráig vagy napig hagynod kell pihenni a leírtakat. Lehet, hogy néha-néha felvillannak még gondolatok, ezért ha úgy érzed, ki kell egészítened valamivel az álmaidat, akkor tedd meg.

Amikor már leülepedett a dolog benned, akkor újra helyet és időt kell találnod arra, hogy az egészet az elejétől a végéig átolvasd. Most már konkrét feladatod is lesz: össze kell foglalnod néhány mondatban ezeket az álomterveket.

Megfoghatod úgy is, hogy kategorizálsz: „hol élek?”, „kivel élek?”, „hogyan élek?”, és mindegyikhez írsz 1-2 mondatot. Vagy csinálhatod azt, hogy listát írsz arról, ami eltér a jelenlegi életedtől. A módszer rád van bízva, válaszd azt, ami neked segít szummázni a lényeget.

Már ez a lépés nagy felismeréseket hozhat.

De itt még nem állunk meg, mert ki kell választanod egyetlen olyan dolgot, amit most, ebben a pillanatban képes vagy megváltoztatni. Ezt írd fel egy cetlire, és tedd mindig látható helyre.

Ha ez az, amit most képes vagy megváltoztatni, mit kell hozzá tenned? Mi az első lépés, ami ahhoz kell, hogy ezt elérhesd? Lépj csak egy icipicit, már az is elég lesz, hogy elmozdulj a mostani helyzetből, és hidd el, hogy meg fog érkezni hozzá minden segítség.

A továbbiakban ugyanígy tudsz előremenni. Olvasd el időről-időre a teljes tervet, és ha úgy érzed, alakítsd át. Lehet, hogy lesznek olyan részek, amik teljesülnek, és kiderül, hogy mégsem erre vágytál, csak a fejedben tűnt szépnek… semmi baj, nyugodtan írd át ezeket. És mindig válassz ki egy következő apró lépést, amivel haladhatsz előre.

Ugye, nem bonyolult, és nem kerül semmibe?

És akkor jöjjön néhány személyes élmény, ami nem kamu, hanem valóban létezik az én füzetemben:

„Milyen az, ahol vagy?” saját kérdésemre a saját válaszom: „Otthon. Nagyrészt. Bent és kint, anélkül, hogy kötelezően minden nap el kellene mennem egy fix helyre. Otthon délelőtt, egyedül, csendben, nyugiban. Van tér, van hely, zavaró szomszédok, hangok nélkül…”

Ez még a covid előtt született, egy olyan élethelyzetben, amikor napi 8-10 órát dolgoztam egy multivállalatnál, egész nap feszültségben, stresszben éltem, és Budapesten, egy kis garzon lakásban laktam, ahová minden zaj behallatszott, a lift, a gyereksírás, a bőröndhúzás… Hol vagyok most? A munkám megváltozott. Azon túl, hogy otthonról dolgozom, én határozom meg, hogy mennyi és milyen feladatot vállalok. Van munkám, de rajtam múlik, hogy bejárok-e, így az én döntésem, hogy otthonról teszem a dolgom (covidtól függetlenül), vagy bejárok-e egy irodába. Vidékre költöztem, egy óriási telekre, ahol van tér, és ahol ugyan laknak szomszédok, de csend van, nincsenek zavaró zajok.

Volt-e ennek reális esélye, amikor az írásom született? Természetesen volt. Sokat kellett tennem azért, hogy ez így megvalósuljon? Az attól függ… Meg kellett hoznom magamban azt a döntést, hogy így akarok élni, és máshogy szeretnék dolgozni… És igazából ez elég is volt, mert innentől kezdve a „véletlen történések” segítettek. Ez nem jelenti azt, hogy semmit nem kellett csinálnom! De igen! Kellett választanom, kellett változtatnom, bizonyos dolgokat elengednem… és voltak nehéz, hullámzó időszakok is az életemben, mire idáig eljutottam, nem ment magától semmi sem. De kaptam az Univerzumtól sok segítséget is, főleg akkor, amikor bátran kimondtam, hogy mi a következő lépésem.

A történetem persze itt még nem ért véget, és ki tudja, merre alakul a jövőben… de remélem ennyi is elég motivációt ad nektek ahhoz, hogy az írást és az álmodozást elkezdjétek!

Várom a tapasztalatokat, remélem, megosztjátok velem!

Kategóriák: Önismeret

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük